build your own site

ALGEMEEN


Boogschieten is een Olympische sport die door iedereen man/vrouw vanaf 8 jaar kan worden beoefend. Waarbij het schieten een uitdaging is om je eigen prestaties te verbeteren, een goed schot bereik je alleen door rust, concentratie en techniek.

De juiste techniek maak je je eigen door aanwijzingen van een deskundige trainer, en natuurlijk door regelmatige training.
Net zoals de meeste verenigingen is handboogvereniging L'Arc aangesloten bij de Nederlandse Bond de NHB te Rosmalen. Onder de NHB schieten meer dan 10000 schutters. Als u bij ons lid wordt dan bent u tevens lid van de NHB. Als bondslid bent u WA verzekerd als u in verenigingsverband uw sport beoefent en voor zover de aansprakelijkheid niet elders is verzekerd.

Om als aspirant nieuw lid te kunnen schieten hebt u niet direct een eigen boog nodig. De volwassenen mogen 3 maanden gebruik maken van pijlen en bogen van de vereniging. Bij de jeugd dit oplopen tot maximaal 1 jaar (8 t/m 14 jaar). Heb je dan nog geen eigen materiaal, dan kan er materiaal van de vereniging worden gehuurd voor een bepaalde tijd.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoef je voor het boogschieten niet sterk te zijn. Een boog en de bijbehorende pijlen worden afgestemd op de persoon die er mee gaat schieten, bogen zijn te koop in treksterktes van 16 tot soms wel 60 pond!
Een leuk beginnerssetje heb je al vanaf € 150. Op deze wijze kan men zich in de handboogsport bekwamen. Voordeel is dat men dan ook kan gaan bepalen welke richting men met de sport op wil gaan. Pas als men een goede schiettechniek heeft ontwikkeld en weet wat men wil is het verantwoord om nieuw materiaal aan te schaffen.

Er horen bij de schietsport in het algemeen natuurlijk veiligheidsmaatregelen, zo ook bij het boogschieten.
De veiligheidsregels worden door iedere boogschutter streng nageleefd zodat het een erg veilige sport is. 

SHARE THIS PAGE!

Adres verenigingsgebouw

Liefkeshoek 84                     
Cuijk / Katwijk

Contact

Email: info@larc-cuijk.nl          
Telnr.: +31 (0) 6 3957 1658