bootstrap responsive templates

JEUGD - FITA / Outdoor 2018

NK outdoor jeugd 
Voor L’arc Cuijk namen Marit, Marcha, Paul en Niels mee.
In de categorie dames aspiranten compound werd Marit wederom Nederlands Kampioen.
In de categorie dames aspiranten Recurve was het een spannende strijd om de 3e plaats. Marcha stond met de laatste 6 pijlen nog te schieten op de 4e plaats. Zij schoot alle 6 de pijlen in het geel, waardoor zij zich nu 3e van Nederland mag noemen. Een klasse prestatie.
Paul in de categorie heren junioren recurve had een zwak begin van de wedstrijd, maar na enige aanwijzingen door de trainer Sylvia schoot hij een stuk beter waardoor hij mee kon gaan strijden voor het Nederlands kampioenschap. Paul is uiteindelijk gestrand in de 1/8ste finales.
Niels streed voor het eerst in de categorie heren cadetten recurve om de titel. Hij was niet geheel vrij van zenuwen, wat je ook zag aan zijn scores. Na de open ronde wist Niels zich geplaatst voor de finale ronde, ook hij strandde in de 1/8ste finales.
Al met al heeft het blauw van Cuijk weer van zich laten spreken.  

Mobirise

Allround Jeugdcup derde wedstrijd fita
Ook op de derde dag moesten Niels, Paul G, Marit en Marcha vroeg uit de veren.
Nou ja niet alleen de kids, natuurlijk ook de ouders, want er moest geschoten worden in Almere.
De laatste wedstrijd is afgelopen jaren meestal koud en nat tijdens de wedstrijd. Gelukkig was het niet nat het was echter wel koud.
Marit schiet bij de aspiranten 3x 36 pijlen op 20 meter, Marcha schiet bij de aspiranten boven de 10 jaar, 3x 36 pijlen op 40, 30 en 20 meter,
Niels schiet bij de cadetten 3 x 36 pijlen op 60, 40 en 30 meter en Paul schiet bij de junioren 3 x 36 pijlen op 70, 50 en 40 meter.
Ook hier lieten onze "blauwen"zich weer gelden, we gaan naar huis met 1 1ste plaats, 2 3e plaatsen en een 4e plaats. Wat een resultaten.
Marit: Totaal score van 1000 over 3 x 36 pijlen
Marcha: Totaal score van 868 over 3 x 36 pijlen
Niels : Totaal score van 900 over 3 x 36 pijlen
Paul : Totaal score van 789 over 3 x 36 pijlenAllround Jeugdcup tweede wedstrijd veld

Na dat alle bogen waren opgetuigd, moest er een wandeling gemaakt worden van zo'n 10 minuten naar de wedstrijdplaats. De wedstrijd bestaat uit 15 doelen met diverse afstanden en diverse doelen. Dierfiguren en doelen met diverse afmetingen.
Het hoogst aantal punten te behalen is 6 voor midden in de roos tot 1 in de buitenste ring.
Het was prachtig weer om te schieten, en de jongelui hebben zich goed vermaakt. Ze hebben allemaal goed geschoten. En na een leuke dag zijn we allemaal moe maar voldaan naar huis gegaan. 
De volgende en laatste wedstrijd in deze serie is een Fita wedstrijd.


Allround Jeugdcup 
De Allround Jeugdcup bestaat uit 3 wedstrijden, 18 meter indoor 2x24 pijlen, Veldwedstrijd met diverse afstanden en een fita met afstanden 3 verschillende afstanden.
Voor L'Arc zijn Jondar, Marit, Marcha, Bjorn C. en Niels aan deze wedstrijden begonnen. De eerste van de serie, 18 meter indoor, werd door de jongelui geweldig geschoten. Met gemiddelden tussen 8.46 en 9.54 werd deze eerste dag afgesloten. Het was een gezellige dag, met veel inzet, maar ook plezier.


Mobirise

SHARE THIS PAGE!

Adres verenigingsgebouw

Liefkeshoek 84                     
Cuijk / Katwijk

Contact

Email: info@larc-cuijk.nl          
Telnr.: +31 (0) 6 3957 1658