Mobirise

KONINGSSCHIETEN


2019


Op 29 juni is er weer de jaarlijkse koningsschieten verschoten bij L’arc te Cuijk.
17 deelnemers gingen van start, met Compound, Recurve en Barebow. Er werden 2 series geschoten, aan de eerste serie deden de jeugd schutters ook mee. 18 meter 30 schot. Hieruit is Bjorn Josten Jonkheer geworden en Marit Daatzelaar Jonkvrouw.
Na de heerlijke traditionele soep met brood van Jacky. Werd de 25 meter 1 pijl verschoten. En na een spannende finale. Was voor de compounders Bjorn (Harrie) Cartwright de beste. En is daarmee Maarschalk geworden. Bij de recurves was Marcel Daatzelaar de sterkste en is daarmee Koning van L’arc geworden! Ridder is Wil Coumans en prinses is Marinanne Daatzelaar. Koning en prinses leefde nog lang en gelukkig.
In de bare bow klasse ging de titel “meester van de jacht” naar Sylvia Damen
Het was een warme dag, maar reuze gezellig. Namens het bestuur de felicitaties naar alle winnaars.


2018Dit jaar heeft de jeugd wederom in de ochtend mee geschoten bij het Koning schieten. In de ochtend schiet iedereen op 18 meter met 10 x 3 pijlen.
Waarbij de juegd voor de  titel Jonkheer en Hofdame schiet.
In de pauze met broodjes en soep was de prijsuitreiking voor de jeugd.
Daarna vervolgen de volwassen met 25 pijlen over 25 meter. Dat is over 3 klassen (recurve, compound en barebow).
De besten gaan door met nog eens 12 pijlen in de finale. Aan het eind wordt alles bij elkaar opgeteld. De beste recurve schutter wordt Koning, de tweede Ridder en de beste dame wordt Prinses. Bij de compound wordt de beste schutter Marschalk en bij de barebow wordt de beste schutter Jager (master van de jacht).SHARE THIS PAGE!

Adres verenigingsgebouw

Liefkeshoek 84                     
Cuijk / Katwijk

Contact

Email: info@larc-cuijk.nl          
Telnr.: +31 (0) 6 3957 1658